HOME  |   BRIDGETAAL  |   BRIDGELESSEN  |   LINKS  |   PRIVACY  |   CONTACT  
MINIBRIDGE LEREN

ONTDEK BASISBRIDGE
BRIDGECURSUS VOOR BEGINNERS
GEBASEERD OP MINIBRIDGE

minibridge lessen minibridge lessons

MINIBRIDGE
- bridge voor beginners -

Bridge is leuk kaartspel ontstaan in de 19de eeuw. Op vandaag is het één van de bekendste kaartspelen in gans de wereld. Net als dammen en schaken behoort het bridgen tot de denksporten. Het kaartspel vereist concentratie, geheugen, goed nadenken, maar vooral een goede samenwerking met je medespeler. Je kan thuis bridgen of in een bridgeclub, maar er worden ook bridgewedstrijden georganiseerd.

De spelregels van bridge zijn wel niet eenvoudig, maar geen paniek. Nog niet weglopen! Daarom is er minibridge, waardoor je leert bridgen met enkele simpele spelregels. Yes! Minibridge is ideaal om kinderen hun eerste bridgestappen aan te leren.

BRIDGETAAL

In bridge worden soms vreemde woorden gebruikt zoals MANCHE of woorden die je wel kent zoals KLEUREN, maar die in het bridgen iets anders betekenen. Om je hierbij te helpen is er bridgetaal, ons bridgewoordenboek. Hiermee zoek je snel de betekenis op van alle bridgewoorden. Bovenal elke pâgina vind je een link naar ons bridgewoordenboek: bridgetaal.

Minibridge leren is vooral een kwestie van oefenen, oefenen - en ja, je raadt het al - oefenen. Hieronder vind je de cursus minibridge verdeeld over korte lesjes.

BRIDGELESSEN

Belangrijk: deze website is vooral een oefenwebsite. Voor de eenvoud gebruiken we in het begin slechts 24 kaarten. Dit is voldoende om de voornaamste regels aan te brengen en maakt alles overzichtelijker.

Deze website is nog maar net begonnen, maar regelmatig zullen we je verrassen met een nieuwe bridgeles. Veel succes en vooral veel plezier!

NIEUWSTE BRIDGELESSEN

Hieronder vind je de nieuwste bridgelessen. Bovenaan elke pagina is er een overzicht van al onze bridgelessen.

Heb je al ervaring met minibridge en wil je overstappen naar bridge, dan kan je al wat oefenen op de website bridge spelen.

© Copyright Minibridge.eu 2016. Alle rechten voorbehouden.